Kan man manipulere CTR i 2023?

CTR manipulationMit (Jonas Jørgensen) arbejde handler om at forstå den måde Google virker på og sekundært, se om jeg kan finde smuthuller i deres algoritmer.

Finder jeg et smuthul, er jeg ”bedre end konkurrenterne” og det er en kæmpe fordel i mit arbejde og for mine kunder.

Derfor bruger jeg rigtigt meget tid på, at afsøge og teste områder af Googles algoritmer.

Eksempel:

Vi har et billede fra en gratis service uden ophavsret, det har masser andre brugt og Google ved godt det er et ”Stock” billede.

Men hvad sker der, hvis vi spejlvender billedet i et program og drejer det 3 grader til højre?

Tror Google nu det er et unikt billede, som jeg er den eneste der har? og får jeg så ”point” i bogen for at have unikke billeder på min artikel?

Det er nørdet, men det er også spændende at arbejde med.

CTR påvirkning – måske har du læst om det?

Måske har du læst om CTR manipulation, (CTR = hvor mange der klikker på netop dit resultat i søgningerne) ja du har måske været i sving med kunsten som en af de få i Danmark.

Jeg griber de nye tendenser og tester dem med det samme jeg hører om dem og derfor har jeg allerede lavet meget omfattende tests med CTR manipulation, både med bots, de mest populære services og dansk trafik fordelt på flere hundredtusinde mobiltelefoner.

Jeg vil altid gerne være med helt i front inden for SEO også når det er på de mere brogede marker – Jeg vil have viden før alle de andre får den.

Hvad er CTR manipulation?

Begrebet dækker over manipulering med den måde, der vælges resultat i en Google søgning.

Eksempel:

Der søges på SEO og brugeren vælger et aftalt resultat og klikker sig ind på hjemmesiden.

Google notere klikket og har dit website flere kliks i top 10 end de andre, ja så må det jo være fordi det er bedre -eller der sker noget offline, som gør domænet bør vises højt på den søgning.

Ideen er sådan set meget god og en ret simpel måde, at ranke hjemmesider på.

Tager man den metode og kominere den med buncerate og tid på siden, ja så har man faktisk ret gode tal til at bestemme hvilket domæne, der bør rankes højest.

Men det er også forholdsvis let at manipulere i dag, da man kan købe sig til tusindvis af forskellige 4G servers og derigennem klikke på sit eget domæne efter en bestemt søgning.

Eksempel:

Med et program (bot) beder du om, at lave en Google søgning på SEO Århus og vælge firmaet Connect Media i oversigten.

Du beder botten om at være 3 minutter på den første side og bagefter klikke sig videre til kontaktsiden.

Alt det ser Google og noterer det som positivt signal = Der er flest der vælger Connect Media, når der søges efter SEO Århus og derfor må det være fordi netop det bureau bør ligge som nr. 1.

Og den sammenhæng var der en i USA, der opdagede før alle os andre.

Hvordan blev det opdaget?

Se her skal vi til USA, hvor en kvinde opdagede en sammenhæng med antal kliks fra en søgning og ranking. Det var Holly Starks der opdagede det og derefter begyndte at bruge metoden ved at have masser af hjemløse til at søge på et hav af forskellige mobiltelefoner og vælge de resultater hun bad om.

Et lidt sjovt koncept, men de hjemløse havde ikke ret meget andet at give sig til og hun betalte dem faktisk helt fornuftigt, så i praksis var det et win/win.

Hvor godt virker CTR manipulation?

Frem til marts 2023 virkede det voldsomt effektivt, på 3 uger kunne jeg få stort set hvilket som helst website placeret i top ti af google kun med CTR manipulation – fuldstændigt ligemeget hvordan konkurrencen var.

F.eks. fik jeg et helt nyt website til at outranke en konkurrent, der havde brugt over 250.000 på SEO for at opnå de placeringer, de kunne se blive slået på 3 -5 uger.

Det var med andre ord enormt effektivt og kraftfuldt med enorme muligheder.

Metoden jeg anvendte var meget anderledes end den som blev brugt i USA af Holly Starks, men i praksis var den, at få folk til at klikke på et udvalgt resultat efter en søgning i Google.

I marts ændrede det hele sig i Danmark. Google ændrede måden at ranke websites på mht CTR og ændrede signalets værdi -eller ændrede måden signalet opfattes på ved at filtrere CTR manipulation med footprint væk.

Der er delte meninger om hvordan Google har ændret deres algoritmer på netop det her punkt, men ud fra de mange tests (mange mange) jeg har lavet, er der ingen tvivl om, at det ikke er footprints, der benyttes til at filtrere, det virker mere som om, CTR ikke længere er et signal med særlig værdi længere.

Virker CTR manipulation i 2023?

Det virkede til marts i 2023 og hvorefter det stoppede med at virke, som i 100%.

De virksomheder, der i dag tilbyder CTR manipulation sælger varmt luft, det virker ikke.

Jeg har lavet tests, hvor der både er sendt bot trafik, og manuelle kliks fra mennesker – Det virker ikke.

Min egen metode, der virkede særligt effektivt, virker heller ikke længere -og dog.

Man kan stadigvæk godt opnå en mindre fordel, men det kræver det gøres på en helt speciel måde, der kræver enormt meget tid og knowhow, så det er helt spild af tid kontra andre muligheder som content og linkbuilding.

Hvad er det nye inden for SEO

Ingen tvivl om det er AI og ChatGPT til at lave content – eller komme med forslag til content, der tilrettes.

Der er jeg naturligvis i fuld sving med at teste alt muligt, de første resultater er ikke synderligt imponerende.
Google har allerede opdateret algoritmerne og kan detecte AI content nemt. (dog ikke på Dansk endnu)

Selv på Tysk ranker sider med ChatGpt tekst ikke længere, Google gider ikke engang vise dem -og det er nok også klogt for sikke noget l…

Dog ikke på Dansk endnu, men det er kun et spørgsmål om måneder før det show er kørt.
(Du bør ikke ligge store mængder af tekster fra ChatGpt på dit domæne, uden at ændre dem kraftigt)

AI kan muligvis få en anden rolle inden for SEO, det tester jeg i øjeblikket, men det er en helt anden artikel.