Hvad kan SEO gøre for din virksomhed?

Hvad kan SEOFor at få indblik i hvordan SEO kan hjælpe din virksomhed med at vækste, er det nødvendigt at se lidt på, hvordan vi anvender søgemaskinerne i 2017.

Når en beslutningstager vælger at søge efter et produkt eller serviceydelse online, sker det i 90% af alle tilfælde i Googles søgemaskine.

Resten anvender i Danmark andre søgemaskiner og services (f.eks. Bing)

Over 90% anvender Google til at finde produkter og services

Brugeradfærden i søgemaskinerne er forholdsvis simpel. Der klikkes mest på de øverste resultater og kun ved særligt dyre eller komplekse produkter / services klikkes på mange af resultaterne ved en søgning.
Meget sjældent vil brugeren gå videre til side 2 i søgeresultaterne og derfor er det vigtigt, at være placeret højt i Google for at opnå kliks.

Det der adskiller søgemaskinerne mest fra andre online markedsføringskanaler (f.eks. Facebook), er at brugerne aktivt søger efter et produkt eller ydelse og dermed allerede er købsmotiverede med et aktiveret behov – de leder efter dit produkt aktivt og af fri vilje.

Sammenligner vi med Facebook, er vi slet ikke indstillet på at købe noget som helst der, det er alt muligt andet der interesserer os.

Opnås en topplacering på de søgeord din målgruppe anvender, så vil mange af dem klikke sig over og købe hos netop dig og ikke dem der vi finder et par pladser længere nede.

Op til 50% klikker på placering nr. 1 – 3

Det er derfor vigtigt at være synlig i søgemaskinerne, helst helt i toppen og det skal være på nøjagtigt de søgeord og søgesætninger målgruppen anvender, når de leder efter dine produkter.
Er din hjemmeside placeret på side 2, vil du opleve helt ned til under 1% af søgningerne giver kliks.

Hvordan kan topplaceringer bidrage til vækst?

Vækst i Google trafikFra lave placeringer i søgemaskinerne til topplaceringer på de rigtige ord, kan betyde en forskel på flere hundrede procent kliks og i langt de fleste tilfælde følger omsætningen med.

Hos Connect Media oplever vi meget ofte en enorm vækst hos de virksomheder vi hjælper og det er ikke atypisk at der både dobles og tredobles omsætning på et år.

Men det kræver naturligvis hårdt arbejde fra begge sider.

Topplaceringer i sig selv er ikke nok, det skal være på de helt rigtige ord og alt andet skal også være optimeret f.eks. webdesignet, priserne på produkter og ydelser, kvaliteten, virksomhedens rygte m.m

Derfor er SEO optimering i sig selv ikke helt nok, hvis du vil opnå de rigtigt gode resultater.

Du vil selv skulle arbejde med dit website, så det konverterer den ekstra kraftige trafik du opnår, når de gode placeringer indfinder sig.

SEO optimering tager tid og kræver tålmodighed

Søgemaskinerne er konstrueret på en særlig måde, der har til formål, at vise de bedste website øverst.
Det betyder, at dit website skal være det bedste inden for nichen og helst meget bedre end din nærmeste konkurrent.

5 – 10 undersider med lidt halvhjertet kort tekst og et par dårlige billeder er slet ikke nok i dag. Konkurrencen om at opnå de gode placeringer i søgemaskinerne er meget hård og det betyder, at du skal arbejde særdeles målrettet og vedholdende i samarbejde med os, før du opnår succes.

Dit website skal udvikles til at være det man i branchen besøger, hvis der er tvivl om noget omkring produkterne / ydelserne og det skal tilbyde store mængder af god information til brugerne.

I mange tilfælde vil det tage flere måneder at opbygge dit site, ja måske år, hvis konkurrencen er særlig hård inden for dit felt.

Det kan være nødvendigt at lave mange nye informative undersider og skabe kendskab til dem med masser af artikler og links rundt på nettet.

Det tager tid og er ofte en meget stor arbejdsopgave, forbundet med timevis manuelt arbejde.

Men gøres det på den helt rigtige måde, vil det give resultater som de fleste slet ikke havde forestillet sig.

Vi har vækstet virksomheder fra 1 ansat til 20 kun pba. af trafik fra søgemaskinerne og set mangedobling af større virksomheders omsætning, men det har taget tid.