SEO og Youtube

SEO og youtube testVil man som ejer af et SEO bureau være med helt i front og opnå viden konkurrenterne ikke har, ja så må man gå sine egne veje og teste de tips, der ligger online inden for “NY SEO viden”

Det vi forsøger at undersøge nærmere i denne omgang er, om Youtube kan spille en aktiv rolle i en SEO strategi, trods links fra Youtube er No-follow.

Hvad siger andres tests

I USA er Youtube videoer det nye inden for SEO og de benyttes på flere måder til både, at styrke Googles opfattelse af en hjemmesides relevans, dens emnedækning og til at skabe hidtil usete resultater mht. Google Mybusiness profil placeringer.

Der er ingen i Danmark, som taler om det og dermed må vi forvente, at vi er pionere på området.

– Eller en del har opdaget det og holder det tæt ind til kroppen.

Hvordan kan en Youtube video bidrage

På Youtube kan du finde en video, der hævder at en Youtube video om samme emne som hjemmesiden omhandler – eller en LP på hjemmesiden omhandler, kan give bonus, hvis de to sammenkobles og der trylles lidt med CTR bagefter.

Videoen skal med andre ord linke til en LP og på den LP skal videoen være indsat. (Derfor er der en video i bunden af dette indlæg)

Herefter skal der både manipuleres CTR til videoen og hjemmesidens LP.

-Og det er netop den kombination vi her vil teste om har noget på sig (næsten).

Flere mener det bestemt er vejen frem og viser stolt resultater frem.

Vi vil i første omgang vælge at teste om der overhovedet er noget synergi mellem den første del, altså UDEN CTR manipulation og kun linkning mellem en relevant video og en LP om samme emne.

Hvad siger teorien mht. Google og videoer?

Ser vi på den måde Google forklarer deres algoritmer og det de vejleder til , ja så er et link fra en relevant side positivt og at linke ud til noget relevant er også positivt.
Herudover vil en video teoretisk også bidrage med til ”længere tid på siden” når brugeren ser videoen.

Det burde derfor i teorien være komplet win/ Win.

Vi vælger her at gå efter ranking på SEO og Youtube, da vi ikke har noget ranket på den placering lige nu og det derfor super til testen
Der er masser af kendte danske firmaer helt i top på søgningen, så det vil ikke være en søgning, som farves af de store internationale firmaer, der er kommet ind på de danske søgninger efter Rankbrain har trukket dem ind (og smidt os andre i bunden).

Test resultat

Video og blogpost er lagt op midt april 2022 og der vil gå mindst 3 mdr, før vi fortæller nærmere om resultatet – Du kan naturligvis selv følge medved at google SEO og Youtube