SEO Myte – Backlinks virker ikke

Som med så mange andre niche områder uden egentlig uddannelse og mulighed for at få en grundlæggende basis på plads, er der inden for SEO branchen masser af myter og misforståelser, som vi her vil hjælpe dig med at undgå.

Myten / påstanden:

Links ind til din hjemmeside er ikke nødvendig, den bliver helt fint fundet på lige de søgninger som er nødvendige – det kræver ikke links og det er noget SEO bureauerne forsøger at bilde dig ind for at lave et salg.

Det er ikke korrekt – Backlinks er nødvendige for at ranke

Påstanden om at links ikke er nødvendige bliver ofte fremført af uerfarne hjemmesideejere, der selv har bygget en hjemmeside og nemt kan finde den i Google, når de skriver hjemmesidens navn ind og søger.

De har simpelthen misforstået stort set alt, hvad der kan misforstås omkring søgemaskineoptimering.

Forstå hvordan brugerne søger efter DIN type ydelse i google

Folk søger nemlig ikke som de selv gør – Folk kender jo ikke deres hjemmeside – De søger efter en service eller et produkt.

Det er meget fint at Lars fra Galten i Jylland, har et band, der hedder ”De vilde høns” og han kan se hans hjemmeside kommer frem, når man søger på ”De vilde høns” i Google.

Men det er der jo ingen der gør – Der søges på efter:

Bands
Musik til festen
Festmusik
Musik til konfirmation
Musik bryllup København
Rockband priser

-og alt muligt andet relevant og der kommer Larses fantastiske hjemmelavede webside altså overhovedet ikke frem – som i OVERHOVEDET ikke!

Og det gør den ikke, fordi INGEN linker til den.

Omkring 50% af en ranking er links

Google benytter over 200 signaler til at vurderer en hjemmesides relevans kontra en søgning.

De 200 signaler har variabler og underkategorier, så vi samlet set kommer op på omkring 2.000 signaler, der vurderes på.

Links er en meget stor del af de signaler og vægtes meget højt.

Et enkelt link kan rykke en hjemmesides ranking fra plads 75 til nr. 2 på 4 uger.

Backlinks er med andre ord essentielle, hvis en hjemmeside skal ranke på søgninger med konkurrence og opnå trafik fra Google.

Et relevant link, er et godt link

Har du som Lasse et musikband vil et link fra en hjemmeside om frisk karse ikke være synderligt relevant.

Det skader ikke, men Google vil vægte linket som værende ligegyldigt og ikke tilskrive nogen boost til Lassen hjemmeside.

Men kan Lasse få deres bookingbureau til at linke til dem, eller en butik de køber musikinstrumenter i, ja så er linket langt mere relevant og relevansen er her det langt vigtigste.

Links fra andre bands er super gode – bare I ikke linker gensidigt (det opsnapper Google og devaluerer værdien)