Brug dine billeder til bedre SEO optimering

Søgemaskinerne kan desværre ikke se hvad der er på et billede – de kan kun se at der er et billede placeret i teksten, men ikke hvad der er på det.

Derfor benytter søgemaskinerne billedets fil navn og billedets ”alt” tekst til, at fornemme hvad billedet omhandler.
Teksten omkring billedet benyttes også i en vis grad.

Det er derfor vigtigt, at hjælpe søgemaskinerne på vej, ved at give dine billeder et relevant navn, der harmonerer med indholdet på den side, hvor billedet vises, det samme gælder naturligvis “alt” teksten.

Søgemaskinerne er klar over at billeder er en fordel, når der skal forklares forskellige typer af stof online og derfor vægter de en side med tekst og billeder lidt højere end en side hvor der KUN er tekst på.

Det kan derfor være en god ide, at bruge et billede eller flere, hvor det giver mening for læseren af siden.

Det giver en ranking fordel, at anvende billeder og videoer i sammenhæng med dine tekster.

ALT = Alternativ

Alt teksten er en “alternativ” tekst, som teoretisk skal vises, hvis billedet ikke kan vises – det var mest i gamle dage, at internetforbindelserne var så langsomme, at det kunne være en fordel at slå billedvisning fra – så kunne man læse ”ALT” teksten i stedet for at vente 10 minutter på at et billede kom frem.

I dag bruges alt teksten primært af blinde, når de surfer på internettet med en skærmoplæser, herudover er det kun søgerobotterne, der benytter teksten til at pejle sig ind på billedets indhold.

Sådan seo optimere du dine billeder

Har du en underside om et æsel og et billede af et æsel i teksten, vil det være hensigtsmæssigt at kalde billedet aesel.jpg (filnavnet) og skrive hvilken type æsel det er i Alt teksten.

Har du flere æselbilleder på samme side, så kald dem noget logisk i forhold til de søgeord du gerne vil have din side fundet på – vil du gerne findes på søgeordet ”Brunbroget æsel” så kald et af billederne for brunbrogetaesel.jpg og skriv ”billede af et brunbroget æsel” i alt teksten.

Har du på samme tid en H1 formateret overskrift i toppen af websitet med en sætning hvor ”Brunbroget Æsel” indgår, vil dit site højest sandsynligt få en god placering i søgeresultaterne på netop dette æsel. ( titlen skal også helst indeholde sætninger med de to ord osv.)

Koden til alt tekst ser således ud

alt=”Æsel”>

Du skal altså indsætte:

alt=”tekst som ønskes vist til søgemaskinerne”

Alt er en attribute, men omtales ofte som et alt tag i den Danske sprog.

Eksempel på Billede:

Hvordan laves SEO på billeder?

En god forklaring på alt attribut fra Google: