Penguin 4.0 er live

Google penguin algoritmeGoogles Penguin algoritme er netop påbegyndt udrulning i sin 4 version.

Algoritmen blev introduceret i 2012, hvor den i sammenhæng med flere andre algoritmiske fornyelser havde enorm stor indflydelse på søgeresultaterne i Googles organiske søgninger.

Formålet var at hjælpe ”Godt indhold og information” til bedre kår i søgningerne frem for sites med direkte dårlig kvalitet.

Penguin er en særskilt del af Googles samlede core algoritme, der er sat i verden for at se nærmere på links ind til en hjemmeside.

Før penguin kom til, var det muligt, at opnå en kunstig høj placering i Google, hvis der bare var nok link ind til en hjemmeside.

Der kunne derfor opnås fordele ved at betale et indisk firma, for at sætte 20 mand til at skrive kommentarer på blogs og linke retur til en bestemt hjemmeside (blandt andre teknikker).

Det gjorde det svært for den lille nystartede iværksætter, at blive synlig, når økonomien ikke tillod den slags finurligheder.

Det ændrede Penguin 1.0 algoritmen markant ved.

Penguin fungerer i praksis ved at både filtrere links værdi fra og straffe de sites, der har forsøge at udnytte links til høje placeringer.

Penguin 4.0 er en opdateret version, der er inkluderet i Googles realtime indeksering og dermed er det ikke længere en særskilt algoritme, der kun køres med jævne mellemrum.

Nu er penguin forbi dit site i realtime og det betyder du skal passe ekstra meget på med måden du linker til dit website på.

Det ved vi om Penguin

Google afslører naturligvis ikke nøjagtigt hvordan deres algoritmer fungerer i praksis, men siden 2012 er der indsamlet utroligt meget viden om hvad der bl.a. kan udløse en straf pba. Penguin.

Den mest i øjenfaldende faktor er overbrug af exact match søgeord, når der linkes.

Vil du ligge højt på ”Billige biler” skal du med andre ord ikke linke til din hjemmeside med teksten ”Billige Biler” hele tiden.

Det vil få penguin til at straffe din underside, så den ikke kommer frem, når der søges efter billige biler.

Det er dokumenteret og meget tydeligt på de websites, der blev ramt i 2012.

-og det er stadigvæk tilfældet.

Hvor stor et {3f4bb246f765849b8a188f1ea368af79926765684204ffd39662dad8c00933ec} del af exacte match søgeord du kan anvende kontra andre typer søgeord i din linkbuilding er der dog meget stor tvivl om, men det bør bestemt holdes på et relativt lavt niveau.

Af andre faktorer vi har kunnet gennemskue, er linkkvaliteten.

Et meget stort antal ”dårlige links” ser også ud til at kunne udløse en straf og ligeledes en meget ensformig backlinkprofil.

Her er det nødvendigt, at tænke lidt på naturlighed.

Hvordan ser en backlinkprofil ud på et domæne, der kun har indgående links, som er skabt helt naturligt på nettet?

Den er forskellig fra webside type og branche samt geografisk tilknytning.

Det betyder også at Penguin ikke kan gå alt for agressivt til værks, da det kan give straf til helt almindelige websites, der intet forkert har gjort.

Tænk på det naturlige

Vil det være naturligt, at en Dansk ny hjemmeside med 300 ord på forsiden får 10.000 links fra Indien første måned den er online?

Nej, det vil meget sjældent ske naturligt på internettet

Vil det derimod være naturligt, at et nyt website får 20 nye vidt forskellige typer indgående links første måned?

Ja, det ses ofte.

Tænk derfor på det naturlige ved din backlinkprofil i sammenhæng med udviklingen på dit website og omkring dit website / brand.

Kommer der nyt indhold ofte, så vil det være normalt og helt naturligt, der også kommer nye links.

Opstår der debat omkring et produkt i velansete medier? Så vil det igen være naturligt, der kommer masser af links ind.

Men har du et site der står komplet stille og får det voldsomt mange optimerede links ind med optimerede linktitler, ja så er det unaturligt.

Er dit website ramt af Penguin

Har du oplevet voldsomme fald i din ranking siden 1 september?

Har du linkbuildet lige smart nok?

Vi ser gerne nærmere på dit website og udformer en rapport samt løsningsforslag.

Kontakt os her