Teknisk SEO

Når et webbsite designes, tænkes i første omgang på design og brugervenlighed – Men der tænkes sjældent på SEO, og meget meget sjældent på teknisk SEO.Hvad er teknisk SEO?

Den tekniske del er yderst vigtig, da den er grundstammen alle hjemmesiders opsætning – Gøres det forkert, kan der opstå meget vidtrækkende problemer, der skader synligheden online.

Begrebet dækker over:

– Indekserings kontrol
– Viderestilling af gamle slettede og flyttede undersider
– Korrekt ekstern linkning
– Https
– Sproglang
– Mobilvenlighed
– Hastighed

Hvad skal søgemaskinerne have adgang til?

Som udgangspunkt er det nødvendigt, at kontrollere, hvilke undersider søgemaskinerne skal have adgang til. Alle de sider søgemaskinerne ser ligger de sammen, når de forsøger at analyserer kvaliteten af en hjemmeside og derfor skal der blokkeres adgang til de undersider der ikke bidrager med noget interessant f.eks. en underside om Cookielovgivningen eller handelsbetingelser.

Men på den anden side skal vi også sørge for søgemaskinerne kan finde rundt på hjemmesiden og finde alle de vigtige undersider, så de kommer med i søgeresultaterne.

Det gør vi ved at kontrollere, hvilke undersider søgemaskinerne må få adgang til -og ved at gøre det ekstra nemt at finde de sider vi ønsker fundet.

Flytning og sletning af undersider

Når en side slettes ligger den stadigvæk i søgemaskinerne og hvis en bruger klikker på den, vil de komme til en fejlside – det sælger man altså ikke ret meget ved.

Derfor er det nødvendigt at viderestille gamle slettede undersider over til en ny relevant side, så brugeren havner et godt sted.

Det bør gøres ved sletning og navneændring af alle undersuder og i særdeleshed, hvis et helt nyt website ligges op og det gamle slettes.

Ud over brugerne, skal vi også tage hensyn til søgemaskinerne. Slettes en underside som søgemaskinerne tillægger stor værdi, vil alt værdien også blive slettet, men viderestilles overføres værdien til den nye side.

Korrekt ekstern linkning

Når du linker ud fra din hjemmeside til andre hjemmesider, er det vigtigt, at det gøres på den helt rigtige måde.

Linker du til noget som opfattes af søgemaskinerne som reklame, kan din hjemmeside opleve en kraftig straf – men gøres det på den rigtige måde, er det helt sikkert.

I fagsprog tales om Nofollow på reklamelinks og de er yderst vigtige.

Mobilvenlighed

Google har udmeldt, at de meget snart kun ser på hvordan hjemmesiden ser ud på en mobiltelefon og derfor er det særdeles vigtigt, at en hjemmeside i dag er både hurtig, flot og let at navigere på med mobilen.
Har du ikke allerede en responsiv hjemmeside, der selv skifter design alt efter hvilken type enhed der besøger den, ja så er det vigtigt at få det på plads, hvis du vil beholde synligheden i Google.

Hastighed

Vi har et særligt afsnit til dig om hastighedsoptimering – Læs mere her