Teknisk SEO

Når man designer et webbsite, har man typisk først og fremmest fokus på design og brugervenlighed. Der tænkes sjældent på SEO, og meget, meget sjældent på teknisk SEO.Hvad er teknisk SEO?

Den tekniske del af SEO er imidlertid yderst vigtig, da den er grundstammen i alle hjemmesiders opsætning. Er den ikke i orden, kan det få alvorlige konsekvenser for synligheden online.

Begrebet “teknisk SEO” dækker over:

  • indekseringskontrol
  • viderestilling af gamle, slettede eller flyttede undersider
  • korrekt ekstern linkning
  • https
  • sproglag
  • mobilvenlighed
  • hastighed

Hvad skal søgemaskinerne have adgang til?

Alle de sider, som søgemaskinerne finder, lægger de sammen, når de analyserer kvaliteten af en hjemmeside.

Derfor skal der blokeres for adgang til de undersider, der ikke bidrager med noget interessant, f.eks. en underside om cookielovgivningen eller handelsbetingelser.

Samtidig skal vi også sørge for, at søgemaskinerne kan orientere sig på hjemmesiden og finde alle de vigtige undersider, som gerne skulle med i søgeresultaterne.

Vi bestemmer således, hvilke undersider søgemaskinerne må få adgang til, og gør det ekstra nemt at finde de sider, som vi ønsker fundet.

Flytning og sletning af undersider

Når en side slettes, findes den stadigvæk i søgemaskinerne, og hvis en bruger klikker på den, vil vedkommende havne på en fejlside – og det sælger man altså ikke ret meget på.

Derfor er det nødvendigt at viderestille gamle, slettede undersider til en ny relevant side, så brugeren havner et godt sted.

Foruden brugerne skal vi også tage hensyn til søgemaskinerne.

Slettes en underside, som søgemaskinerne tillægger stor værdi, vil værdien også blive slettet. Viderestiller man derimod til en ny side, overføres værdien også til den nye side.

Korrekt ekstern linkning

Når du fra din hjemmeside linker til andre hjemmesider, er det vigtigt, at det bliver gjort på den helt rigtige måde.

Linker du til noget, som af søgemaskinerne bliver opfattet som reklame, risikerer du, at din hjemmeside bliver straffet.

Men gjort på den rigtige måde er der ingen risiko for straf ved ekstern linkning.

I fagsprog taler man om nofollow attributter på reklamelinks, og de er yderst vigtige.

Mobilvenlighed

Google har meddelt, at de meget snart kun vil se på, hvordan hjemmesiden ser ud på en mobiltelefon. Derfor er det særdeles vigtigt, at en hjemmeside i dag er både hurtig, flot og let at navigere på med mobilen.

Har du ikke allerede en responsiv hjemmeside, der selv vælger design afhængigt af den type enhed, der besøger den, ja, så er det vigtigt at få det på plads nu, hvis du vil beholde synligheden i Google.

Hastighed

Vi har et særligt afsnit til dig om hastighedsoptimering. Læs mere her