Hvad er linkbuilding?

Der kan skrives lange og teknisk snørklede bøger om, hvorfor links er vigtige, og hvorfor der bør være mange links ind til din hjemmeside.

Vi har valgt at gøre det hele lidt mere enkelt med en forklaring, der er let at forstå:Linkbuilding hvordan

Hvad er et link?

Der er tale om et link, når en anden hjemmeside i en tekst henviser til din hjemmeside, så man, fra den anden hjemmeside, kan klikke sig direkte over til din side.

Her er f.eks. et link til Googles retningslinjer for links.

Der kan også linkes med et billede, f.eks. et banner.

Hvorfor er links så vigtige?

Der er to grunde til, at links er vigtige, når der arbejdes med øget online synlighed.

Den mest åbenlyse er, at jo flere steder på internettet der henvises til din hjemmeside, desto flere brugere af internettet vil klikke sig over og besøge din hjemmeside. Det giver god mening.

Den anden er, at Google benytter antallet og karakteren af dine links til at vurdere din hjemmesides vigtighed, og at dine links derfor har stor indflydelse på, hvor højt din hjemmeside placeres i Googles søgeresultater.

Et link er ikke ”bare” et link

Forestil dig et link til din hjemmeside på forsiden af den mest besøgte hjemmeside inden for den niche, du beskæftiger dig med. Rigtig mange vil klikke sig over og købe eller henvende sig hos netop dig. Og det kan du tjene rigtig godt på, igen og igen, dag efter dag. Det er et af de links, vi vil klassificere som “et fantastisk godt link.”

Det link er 1000 gange bedre end et link fra din tantes strikke-hjemmeside, der kun har to besøgende om ugen.

Sådan ser Google også på dine links.

Er dine links fra relevante hjemmesider? Og er disse hjemmesider af høj kvalitet og med mange brugere? Hvor på hjemmesiden linkes der fra? Og hvad står der i den tekst, der linker til din hjemmeside?

Hvordan skaber vi flere links?

linkbygningNår vi linkbuilder, arbejder vi med at opbygge links ind til din hjemmeside. Vi sørger for, at der kommer links fra relevante og interessante tekster på gode, danske hjemmesider, så kendskabet til din hjemmeside udbredes – og så Google kan se, at der er mange, der linker til din side.

Vi laver en blanding af links fra forskellige kilder, så der opnås en bred online synlighed.

Det kræver erfaring og indsigt i Googles algoritmer, hvis man skal undgå, at hjemmesiden straffes. Linker man massivt på en uhensigtsmæssig måde, kan det få alvorlige konsekvenser og i værste fald resultere i, at hjemmesiden udelukkes fra visning i søgeresultaterne.

Hvad koster linkbuilding?

I langt de fleste tilfælde skal der skrives en god, relevant og interessant tekst om noget, man i din målgruppe typisk gerne vil læse om. Det kan være en guide til at løse et problem, som dit produkt eller service er en god løsning på, eller en informativ tekst om, hvordan man anvender produktet/servicen.

Det kræver med andre ord også en del timers arbejde at skabe nye links, og linkbuilding er da også noget af det mest omkostningstunge ved arbejdet med SEO.

Vi har vore egne skribenter ansat og kan derfor tilbyde rigtig gode priser på stærke, danske links, der vil få stor indflydelse på din hjemmesides placering i søgemaskinerne.