Gratis links – Hvor finder du dem?

Du har sikkert søgt i Google efter lister og oversigter over gratis links og danske linkmuligheder fordi du så småt er ved at komme i sving med SEO og links jo er en del af hele den proces.

Vi har slev været der og ved udmærket, at det er hunde svært at finde gode gratis links, der rent faktisk har en effekt.

Men en ting er pagerank flow, en anden tig er , at du er ved at opbygge fundamentet til dit domænes backlinkprofil og her kan vi hjælpe godt på vej, så du ikke laver de traditionelle begynderfejl, læs med herunder.

Sådan laver du et godt linkfundament

Forstil dig der er gået 5 år, dit website /webshop er blevet en stor succes og alt spiller, men de føreste links du lavede kunne godt have været lidt mere gennemtænkt og det irriterer dig.

Om 5 år har du mulighed for at bytte / købe dig til enormt gode links og det bør du være opmærksom på og huske i din linkbuilding netop nu.

Du skal ikke pege et enormt dårligt og irrelevant links ind til din side med et optimeret link inkluderet det vigtigste søgeord for din virksomhed.

Det kan du altiod gøre fra en artikel på en kæmpe avis om 5 år og det du skal fokuserer på lige nu er noget helt andet.

Opbyg en neutral linkprofil fra gratis links

De links du kan få gratis adgang til har meget lidt værdi (hvis nogen overhovedet) og derfor bør du sørge for at du ikke benytter dem med optimerede linktekster, som alle ellers skriver om er en god ide – Det kan de også være, men ikke med den her type links.

Du bør sørge for alle links peger med en neutral linktekst eller brand f.eks.:

  • Læs mere her
  • Besøg hjemmeside
  • Klik her
  • Hjemmeside
  • Mere information
  • Her
  • Klik

og hvorfor så i alverden det, når du jo kan vælge optimerede tekster?

Årsagen er ret simpel, du bør holde procenten af optimerede linktekster lav og vælger du at kaste dig ud i optimerede linktekster med exact match på keywords (f.eks. boligadvokat vejle) så vil du senere hen få problemer med at gøre netop det samme fra stærke links du får mulighed for at linke fra.

Brug derfor alle de links du finder på ”Gratis links” listerne, til at lave neutrale links – Så får du en rigtig god start som du kan bygge videre på.

Hold optimerede links som en lille del af din backlink profil

De 100% optimerede links f.eks. cykelsmed Horsens, der peger ind på en url, der hedder (og er optimeret til ) cykelsmed Horsens.

De bør være få og kun fra ultra stærke og relevante kilder, alle andre links bør være semi optimerede eller neutrale.

Samlet set bør du ikke optimere til mere end 10% med exact match på søgeord.

Google straffer overoptimering

Overdrives linkbuilding med optimerede linktitler, ja så kan det give virkning med omvendte fortegn og det kan virkelig give udfordringer.

Det er enormt nemt for Google, at se om der er lavet linkbuilding eller om en linkprofil er opstået helt naturligt – Det ses meget tydeligt på den måde der linkes – altså de ord der anvendes.

Vil du se en naturlig linkprofil, så prøv at tjek DR.dk i f.eks. Ahrefs.com.

Der er ikke masser af optimerede links, som i overhovedet ikke – trods det ranker DR.dk for vildt og trækker voldsom trafik ind fra Google.

Gratis Danske links

Adresseoversigter:

Kraks.dk
Få et no-follow link fra et stærkt domæne

De-gule-sider.dk
Her kan du også få dit domæne nævnt med et link (nofollow)

Hotfrog.dk
Få en virksomhedsprofil gratis

Yelp.dk
Mest brugt i udlandet – få et do-follow link her

Danske blogs

Gratis websitebuilders – opret side og link

Bricksite.com
Dansk website builder, få et gratis website uden domæne

Forums – Besvar spørgsmål og få links i trådene

Hol.dk
Hardware Online, alt om tuning af PC og gaming
Amino.dk
Iværksætterens drøm, få hjælp til alt gratis

WP-danmark
Wordpress forum på Dansk, få hjælp til wordpress her